петак, 11. новембар 2011.

OŠ "Mirko Jovanovic"

Osnovna skola "Mirko Jovanovic" nalazi se u Kragujevcu na Aerodromu u ulici Neznanog junaka 8.
Osnovana je 1981. godine.Dan skole se slavi 21. maja.

Od prosle godine skola je veca za jedan sprat.Na novodogradjenom spratu smestene su cetiri ucioinice,dve ucionice namenjene su za boravak,jedna za versku nastavu i jedna ucionica za likovnu i muzicku kulturu.


Ove slike su nastale tokom izgradnje novog sprata.

Ucionica namenjena za boravak.

Ucionica namenjena za likovnu i muzicku kulturu.

Ulaganjem lokalne samouprave od 9,5 miliona dinara,u najvecoj osnovnoj skoli u Kragujevcu,Mirko Jovanovic na Aerodromu stvoreni su uslovi za organizovanjem dnevnog boravka.
Ovu skolu pohadja 1310 ucenika naselja Aerodrom,Petrovac,Jabucar,Vinogradi i Denino brdo.
"Sredstvima koje je ulozio grad Kragujevac uspeli smo i da resimo problem prokisnjavanja ucionica na drugom spratu a ulaganjem iz sopstvenih sredstava od oko 500 hiljada dinara kupljen je novi namestaj i neophodna tehnicka oprema.Otvaranjem dnevnog boravka u skoli je pocelo da radi i troje novih kolega",rekao  je direktor skole Milovanovic Nenad.
Izvor:http://www.kragujevac.rs/Grad_Kragujevac_RSS-43-1-2868

Kao sto smo uspesni na svim poljima tako smo uspesni i u sportu.
Nasa skola je prvak drzave u malom fudbalu.

Na završnom turniru, održanom  12. i 13. aprila u Karatašu kod Kladova, kragujevačka škola osvojila je prvo mesto, pošto je ostvarila četiri pobede u isto toliko utakmica.
Za pobedničku ekipu, koju je predvodio Dušan Đalović, profesor fizičkog vaspitanja, igrali su Boris Aleksić, Aleksa Todorović, Strahinja Urošević, Kristijan Arsenijević, Boris Dobrić, Jovan Lukić, Nemanja Lalić, Stefan Radović, Petar Šegan, Dragan Trajković i Stefan Đorđević.

Na turniru je učestvovalo devet ekipa, koje su bile podeljenje u tri grupe. Učenici Osnovne škole „Mirko Jovanović“ igrali su u grupi „A“, sa Osnovnom školom „Kralj Petar I“ iz Niša i Osnovnom školom „Sveti Sava“ iz Leskovca.

Pobedama nad niškom ekipom (4:1) i leskovačkom učenici OŠ „Mirko Jovanović“ plasirali su se u finalnu grupu sa pobednicima preostale dve grupe.

U finalu kragujevački osnovci ostvarili su još dve pobede, najpre protiv Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Bačke Palanke (3:2), a zatim i protiv ekipe domaćina turnira, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kladovca (4:1).

- Naša ekipa sastavljena je od podmlatka „Radničkog“ i „Šumadije“ i trebalo ih je samo malo uigrati. Pored talenta igrača, koji je i te kako doprineo uspehu, presudan je bio kolektivni i timski duh. Možda će neko pomisliti da je bilo lako, pošto smo osvojili titulu bez poraza, ali iza ovog uspeha stoji mnogo truda i rada – kaže trener ekipe, profesor Đalović.

Do plasmana na finalni turnir dečaci iz Osnovne škole „Mirko Jovanović“ prešli su dug put. Prvo su pobedili na opštinskom takmičenju, zatim na okružnom, pa na međuregionalnom, i na kraju na republičkom, u Karatašu. Tako je kragujevačka škola postala državni prvak u konkurenciji 1.200 skola.

Izvor:http://sumadijapress.co.rs/index-p130-ni14637-c130.html

Pored fudbala nasa skola je uspesna i u kosarci.

Kontakt mozete dobiti putem telefona 034/304-200
ili putem e-maila
  • osmjovanovic@sbb.co.rs
  •  

    Нема коментара:

    Постави коментар